naswersa123456 naswersa123456 .

naswersa123456

مزايا و معايب جدي دوستي در فضاي مجازي

تغيير معنا و مفهوم دوستي در اينترنت و شبكه هاي اجتماعياولين قدم براي دوستي در فضاي مجازي پرسيدن از سن جنسيت و محل سكونت طرف مقابل است كه اغلب با سوال ASL در روزگاران گذشته و محيط ياهومسنجر شناخته مي شود.صحبت هايي كه با كلمات مخفف شده بيان مي شد يكي از مشخصات اين نوع دوستي بود.هدف اصلي بيشتر آشنايي بود و در مواردي ديگر ارسال تصوير و دوستي البته برخي از اين گفتگوها تا مرحله ازدواج نيز پيش مي رفت.براي نشان دادن انواع ايموجي هاي مختلف نيز استفاده مي شد.
سنتي كه تا كنون نيز هنگام مكالمه هاي اينترنتي استفاده مي شود .بعدها مسنجر هاي مختلفي روي كار آمده اند كه فصل جديدي در دوستي هاي مجازي به نام شبكه هاي اجتماعي را آغاز كردند.
انواع تعامل در شبكه هاي اجتماعي
شبكه هاي اجتماعي از نظر نوع ارتباط كاربران به چند دسته تقسيم مي شوند بخشي از اين شبكه ها بر مبناي ارتباط يك كاربر است مانند گوگل ريدر ، توييتر و پينترست.در اين حالت به طور معمول هر كاربري از آخرين پيام هاي به روز رساني شده دوستان خود و ديگران مي تواند استفاده كند مگر اينكه از طرف كاربر مورد نظر بلاك يا ممنوع شده باشد.
از سوي ديگر ممكن است برخي افراد به روزرساني خود را محدود به افراد كنند.البته ممكن است برخي از كاربران به روزرساني هاي خود را محدود به افراد كند .در اين گونه شبكه هاي مجازي معمولاً ارتباطي ميان دو كاربر وجود ندارد مگر اينكه دوستي مجازي در فضاي ديگري ادامه پيدا كند.
برخي ديگر از شبكه هاي اجتماعي مبتني بر دوستي هستد و چنانچه در اين بخش از نمناك توضيح داده ايم در اين شبكه ها ، براي ايجاد ارتباط و دوستي ،كاربر بايد درخواست دوستي به ديگران بدهد و در صورت پذيرش از سوي آنها به ، دوستي ميان آنها ايجاد شود .لايك كردن نيز نوعي تعامل ميان كاربران مجازي است لايك كردن در زبان انگليسي به معناي دوست داشتن است.
دوستي در اينترنت
دوستي ، آشنايي و دوست داشتن چه تفاوتهايي دارند؟
در بحث درخواست هاي دوستي، مانند تداخل درخواست دوستي و آشنايي در شكل سنتي و مجازي است به اين صورت كه در دوستي هاي سنتي ، پس از آشناي با فرد مورد نظر ، درخواست دوستي به او داده مي شود.
اين نوع آشنايي با داشتن روابط دوستي عميق تفاوت دارد ، در برخي موارد همين آشنايي كم نيز وجود ندارد و كاربر به صرف داشتن دوستان مشترك ، به فرد ديگر درخواست دوستي مي دهد كه فقط شايد حس آشنايي با طرف مقابل وجود داشته باشد . در ادامه تاثير چنين روابط دوستانه اي را بيان خواهيم كرد.
در بحث دوست داشتن ، كاربر به جاي اين كه به دوستان واقعي خود پيغام دوستي بفرستد؛ به افرادي كه علاقمند است و در دسترس نيستند ، درخواست دوستي مي فرستد. مانند هنرمندان، ورزشكاران.
در اين گونه موارد ، به جاي فقط لايك كردن مطالب و تصاوير ، به دوستي با يكديگر مي پردازند ، مثلا فرد مشهوري كه ميليونها دوست مجازي دارد ، نمي توانست در دنياي حقيقي ، اين تعداد دوست را پيدا كند چرا كه اگر از ابتداي تولد نيز هر روز يك دوست به جمع دوستان او اضافه مي شد ، باز هم اين تعداد غير ممكن به نظر مي رسد . وجود اين مشكلات معنايي و مفهومي شبكه هاي اجتماعي را وادار به اصلاح و تغيير رويه كرده است.
به طور نمونه ، موضوع " فالو كردن " يا دنبال كردن ، كه باعث مي شود تا از به روز رساني دوستان خود با خبر شود.
مزاياي شبكه هاي اجتماعيقابليت برقراري ارتباط با ديگر افراد در سراسر دنيا :
مهمترين نكته مثبت شبكه هاي اجتماعي ، وصل كردن كاربران در سرتاسر دنيا با يكديگر است . به طور نمونه در اينستاگرام و فيسبوك مي توان دوستان دوران مدرسه خود كه را بيابيد در حاليكه از مكان زندگي آنها بي خبر هستيد ،يا كسب و كاري راه بيندازيد و مشتري هاي خود را از همه جاي دنيا داشته باشيد ،همينطور مي توان با كسب و كار ديگران آشنا شويد و ... .
دسترسي سريع به اخبار :
در سالهاي دور ، براي كسب اطلاعت و اخبار بايد منتظر مي مانديم تا روزنامه هاي صبح منتشر شود ، اما امروزه هر آنچه را كه در دنيا اتفاق مي افتد به راحتي در دسترس شما قرار مي گيرد ، حتي مي توان نوع اخباري كه مي خواهيد را سفارشي سازي كنيد . مثلا اخبار ورزشي ، فرهنگي و ...
تفريح و سرگرمي :
بايد اعتراف كرد كه شبكه هاي اجتماعي تبديل به تفريح و سرگرمي براي خيلي از افراد شده است .هر زماني كه فرصتي براي استراحت پيدا مي كنند ، شبكه هاي اجتماعي را چك مي كنند و اگر خود پستي خيلي از كاربران احوال روزانه خود را در پست و يا استوري ها مي گذارند و ديگر نياز به احوالپرسي با آنها و جويا شدن احالشان نداريد.
دوستي اينترنتي
برقراري ارتباط آسان و فوري :
براي برقراري ارتباط ديگر مثل سابق نيازي به تلفن ، نامه ، و ايميل نيست ، دسترسي به اينترنت و داشتن يكي از اين شبكه ها براي ارسال پيام و يا گفتگوي اينترنتي كافي است.
فرصت هاي كاري :
شبكه هاي اجتماعي فرصتي براي رونق كسب و كار است ، صاحبان اين مشاغل به راحتي مي توانند محصولات خود را معرفي و بفروشند .خيلي از مشاغل ، فروش خود را تنها به شبكه هاي اجتماعي محدود كرده اند و بدون آنها ، قادر به ادامه فعاليت خود نمي باشند و عملا ، شغل خود را از دست مي دهند.
معايب شبكه هاي اجتماعيحفظ حريم شخصي :
با اين تعداد ارسال عكس و پست ، حفظ حريم شخصي كمي مشكل به نظر مي رسد . زيرا ممكن است باعث ايجاد بحث در مورد نحوه زندگي ، تفريحات ، طرز فكر و خيلي موارد ديگر ميان دنبال كننده ها و كاربران شبكه هاي اجتماعي نسبت به شما شود و يا ممكن است در محل كار برايمان دردسرساز شود.اين مشكلات شايد گاه غير قابل حل شدن و بازگت باشند.
حجم زياد پست و اطلاعات :
هر چقدر دايره افرادي كه با آنها در ارتباط هستيد بزرگتر باشد ، همانقدر ، تعدا پست ها ، سلفي ها ، توئيت ها و موارد ديگر بيشتر براي شما ارسال مي شود كه شبكه هاي اجتماعي را كمي شلوغ مي كند . با گذشت زمان شايد ديگر مايل به دنبال كردن خيلي از افراد و مشاغل نباشيم ، چون نه پست هاي آنها را دوست داريم و نه علاقه اي به تصاوير و محصولات آنها داريم.
روابط دوستانه مجازي :
دسترسي آسان و سريع به شبكه هاي مجازي ، مانع از روابط حقيقي ميان افراد شده است ، مثلا ديد و بازديدها و معاشرت هاي حقيقي جاي خود را به ديدن تصاوير و تبريك هاي اينترنتي داده است كه باعث ترويج رفتار ضد اجتماعي ميان مردم شده اند.
آشنايي در فضاي مجازي
كلاهبرداري هاي اينترنتي و فشار اجتماعي :
الگو قرار دادن ديگران و تقليد از رفتار و پوشش كاربران در شبكه هاي اجتماعي بيشتر از سوي نوجوانان صورت مي گيرد ، فشاري كه براي انجام دادن كارهاي خيلي خاص متحمل ميشوند ميتواند در شبكه هاي اجتماعي خيلي بدتر از مدرسه يا هر محيط ديگري باشد.
فشاري كه براي انجام دادن كارهاي خيلي خاص متحمل ميشوند ميتواند در شبكه هاي اجتماعي خيلي بدتر از مدرسه يا هر محيط ديگري باشد. اغلب در موارد شديد، فشار بيش از حدي كه از سوي شبكه هاي اجتماعي، پست هاي ارسال شده در آنها و يا كلاهبرداريهاي اينترنتي و مزاحمت هاي سايبري اعمال ميشود منجر به كاهش اعتماد بنفس و حتي افسردگي در آنها مي شود.
عدم تحرك و بي نظمي در خواب :
چرخيدن در شبكه هاي اجتماعي گاه زمان زيادي را ار افراد سلب مي كند ، اين افراد ممكن است ساعت ها بدون حركت بدني ، فقط با موبايل و كامپيوتر خود مشغول معاشرت و ديدن پيج هاي اينترنتي هستند به همين دليل عدم تحرك و فعاليت بدني ،خيره شدن به نورهاي مصنوعي، يعني همان نور صفحه ي كامپيوتر و لپ تاپ، ميتواند در دراز مدت بر داشتن خوابي آرام و مناسب و سلامت بدن تاثير منفي مي گذارد.
حواس پرتي و به تعويق انداختن كارها :
در روز افرادي را كه به طور مداوم با گوشي و تبلت و يا لپ تاپ كار مي كنند را مشاهده مي كنيد ؟پيامهاي و موضعات شبكه هاي اجتماعي معمولا باعث پريشاني و حواس پرتي در افرادد مي شود كه مي تواند باعث مشكلات زياد و خطرناكي از قبيل حواس پرتي در هنگام رانندگي يا ناتواني در جلب توجه افراد در هنگام گفت و گوهاي واقعي و رو در رو بشود. بدغذايي و شانه خالي كردن از برخي از مسئوليت ها از عوارض وقت گذراني بيش از حد در شبكه هاي اجتماعي مي باشد.
نكته مهم دررابطه با روابط دوستانه در شبكه هاي مجازي
مهم ترين تاثير اين نوع روابط ، عدم تعهد به يكديگر است. در اين گونه شبكه هاي اجتماعي ،مثلا اگر فردي از نارحتي خود سخن بگويد ، ديگران با لايك كردن و يا نوشتن كامنت هايي ، ابراز احساسات مي كنند در صورتي كه در دنيايي حقيقي ، اين گونه ابراز احساسات مي توانست عميق تر و واقعي تر باشد.
از سوي ديگر با امكان بلاك كردن ، به راحتي ميتوان روابط دوستي را از بين برد ، در اين شرايط افراد با يك رفتار اشتباه مي توانند دوست مجازي خود را از دست بدهند در صورتي كه در دنياي حقيقي مي توان فرصتي براي رفع اشتباه به وجود آورد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۱۳:۰۳ توسط:naswersa123456 موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :